Berendsen Bouwtechniek

Verbouwing bungalow Wolfheze


Bungalow, voordat hij door Berendsen Bouwtechniek onder handen werd genomen. Opdrachtgevers vonden het te donker en te klein, niet genoeg contact met de mooie omgeving waarin het huis staat.

Door de architect JanCoen van Steenhoven werd een spannend ontwerp gemaakt. Hier het plan dat uiteindelijk uitgevoerd zou gaan worden. Benieuwd of het er een beetje op zal gaan lijken...

Het begint zoals zo vaak met een grote kuil en een bekisting

Beton wordt in de bekisting gedaan. De fundering is letterlijk gelegd.Op de fundering worden muren gemetseld. Hier komt straks de vloer op te liggen.


ok tijdens het maken van de fundering moet er al nauwkeurig gewerkt worden. Deze draadstangen moeten op precies de goede plek zitten. Er moet straks een stalen draag constructie op passen die in de fabriek gemaakt is.


Hier is de systeemvloer aangebracht. Daarop wapeningsstaal en daar aan vast zijn de verwarmingsbuizen voor de vloerverwarming geknoopt. Er is weer een randbekisting omheen gezet en nu kan de beton erover gegoten worden.Met de vloer klaar is het tijd om de stalen draagconstructie te gaan neerzetten. Hier komt krachtige hulp voor.
Altijd weer spannend. Hebben we goed gemeten? Alles blijkt als mecano in elkaar geschroefd te kunnen worden. In minder dan een uur staal alles overeind. Perfect... alhoewel.


Toch een kleine correctie!


Nu de constructie van staal er staat kunnen we zo snel mogelijk het dak erop maken. Dat is belangrijk omdat onder de bungalow een kelderruimte zit. Nu het huis helemaal open ligt kan die bij regenval vol stromen.Al snel gaat de dakdekker aan de gang. Het is zomer, seizoen van het onweer.


Pas als het dak helemaal dicht is gaan we de rest invullen. Nu worden de kozijnen erin gezet en de muurtjes eronder gemetseld.


Afwerking in volle gang.


Hier het prachtige uitzicht vanuit de nieuwe ruimte dat de architect voor ogen had en het kontakt met de omgeving dat is ontstaan. Soms wordt de rust op de bouwplaats woest verstoord door een voorbij razende kudde edelherten.


Laatste lootjes, de vloerverwarming moet aangesloten worden op de rest van het systeem.


Eindresultaat. Lijkt het een beetje op het ontwerp?