Berendsen Bouwtechniek

Projecten

Een project waar we als bouwbedrijf met veel plezier en enthousiasme aan gewerkt hebben is de renovatie van de historische bakdekkruiser "Zebulon" uit 1937.Het schip was in ernstig verwaarloosde staat toen het aan ons werd toevertrouwd .


Het moest weer in de vaart komen en voorzien worden van hedendaags comfort. Al onze bouwkundige veelzijdigheid die we in de loop der jaren hebben opgebouwd en al onze creativiteit konden we erin kwijt.Het schip werd geheel gestript, het stalen casco gestraald en in de primer gezet. In het casco zijn op ontelbare plekken reparaties uitgevoerd. Hierna werd de buitenkant met een stevige epoxy coating gespoten.


Motor en schroefas werden aangepakt. De besturing gerenoveerd. Een kompleet nieuw interieur werd ingebouwd. De moderne electrische installatie kreeg als voedingsbron twee zonnepanelen. Oud en nieuw werden steeds in harmonie bij elkaar gebracht.


Als kroon op al het werk werd de "Zebulon" na de renovatie geschouwd door deskundigen van de historische schepen vereniging "De oude glorie"en officieel erkend als varen monument.

We zijn oprecht met trots vervuld! Zie onderstaande slide show